May 272011
 

En stor applåd till Annelie!

Efter att ha kämpat riktigt hårt nådde Annelie mycket fina resultat efter sina 8 veckor tillsammans med mig i Du är vad du äter. Verkligen bra jobbat!!

Annelie var missnöjd med sig själv

Annelie före Viktnedgången - Annelie var missnöjd med sig själv

Att klara att gå ner i vikt
Att gå ner i vikt och bryta mönster är inte enkelt, det krävs en massa vilja och hjälp från omgivningen för att lyckas. Problemet är att man varken kan eller ska sluta äta, det gäller att  hitta rätt metoder så att inte suget blir för stort. Att endast gå på pulverdieter som många gör kan ge kraftiga bakslag vilket alla mail till mig vittnar om.

Hur fungerar det i hjärnan?
Tänk dig att tala om för en alkoholist som ska bli nykter att han eller hon kan minska ner på drickandet och bara ta ett par öl eller ett glas vin till maten, inte mer. Eller tänk att vi smög in alkohol i saker som vi “måste” äter dagligen så att det blev svårt att undvika. Föreställ er att det är så för en person som har ett beroende av socker eller mat med snabba kolhydrater. Det går alltså inte bara att säga “jag ska gå ner i vikt”, det är en process som är som  ibland kan vara mycket jobbig.

Problemet med mat är att vi måste äta varje dag medan vi kan klara oss utan alkohol, vilket gör det svårare att bryta ett matberoende.

Var tydlig med vad du vill nå
Annelie gav inte upp, hon kämpade på även fast det tog emot otroligt mycket ibland och kändes jobbigt. Hennes tankar och känslor vet jag att många kan känna igen sig i. Jobbar du för en viktminskning men har svårt att lyckas? Ge inte upp, det går att lyckas bara du ser till att skapa rätt förutsättningar.

Var tydlig med vad du vill nå och se den bilden framför dig varje dag.

Det gäller att bryta sina dåliga mönster
Många som mailar mig och vill starta en kur för viktminskning beskriver att det kan börja bra på morgonen men att det sedan “ballar” ur och på kvällen stoppar de i sig nästan vad som helst. Kommer ni ihåg pendeln jag pratade om igår? Om den börjar pendla fel så blir det bara värre och värre. Det är otroligt viktigt hur du börjar din dag.

Blodsockerstabiliserande viktpaket utmärkt till er som följer LCHF kost!

En bra start på dagen med en nyttig frukost
För att kunna nå bra resultat med din vitminskning och för att må bra, MÅSTE du ge kroppen en bra start på dagen. En bra start är en nyttig frukost som inte skjuter blodsockret i höjden. Vill du gå ner i vikt, är det bäst att starta dagen med proteiner, då är en proteindrink ett mycket bra alternativ.

Jag har en receptbank med nyttiga och bra recept. Glöm inte att titta där för jag uppdaterar den regelbundet. Jag kommer även skapa ny kategori som heter viktminskning, där jag kommer lägga upp recept för dig som vill gå ner i vikt.

Anna Skipper hjälpte Annelie att gå ner i vikt och bli gladare och piggare

Nyttiga recept för viktminskning

Här kommer receptet på den goda och nyttiga smoothie som Annelie fick som ett alternativ för en nyttig frukost:

Karibisk nyttig Goji smoothie

Tid: 3 minuter.

Ingredienser (1 portion)

 • 4 dl ekologisk raw kokosmjölk
 • 2 msk gojibär
 • 1 dl färsk ananas
 • 2 msk proteinpulver vaniljsmak

En sådan här smoothie ger en bra start på din dag och ger dig chansen att kunna klara av att hålla dina löften under resten av dagen.

Njut av en nyttig frukost nu mina vänner så kommer jag med mer uppdateringar under dagen.

Kram Anna

Rekommendera detta till någon annan
 • Facebook
 • Pusha
 • Bloggy
 • TwitThis
 • Google
 • Live
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!
 • Yahoo! Buzz

  7 Responses to “Viktminskning i motgång”

 1. Hej Anna! Ser alltid dina program med glädje! Min fråga är vad det var för bönor du tipsade om i går. Bantarbönor.
  Kramen Suss – 7 kg.

 2. Enligt vissa läkare och enligt patienternas egna erfarenheter är det omöjligt att gå ner i vikt när man som jag har subklinisk hypotyreos och utmattade binjurar. Jag har aldrig varit överviktig tidigare men nu har jag gått upp 50% av min vikt och det här är inte jag! 🙁 Vad gör man?

 3. Hej Anna! Vad kan man köpa gojbär, kan äta couscous med sallad och vilken nötter är nyttig jag vill gå ner 10 kg.
  Sarai

 4. Har en fråga???? Ska man bara dricka din protein drink på morgon som frukost eller ska man äta frukost med???

 5. Ja nog var hon duktig alltid, själv var jag hos dietisten igår ang. min viktnedgång, jag har gjort en Gastric by pass operation då sa hon att man inte skulle använda typ bregott eller de produkter med smör och grädde som smör på mackan, uta…n man skulle använda lätta och/eller de andra lättprodukterna i stället om man ville ha en stadig viktnedgång varför säger du Anna att man INTE ska använda lättprodukterna?? Skulle vara kul och få reda på vad du säger.

 6. Hej!

  Var kan man köpa raw kokosmjölk? Är väl inte samma sak som den man köper i matbutiken?

 7. Hej Anna!

  Jag är en tvåbarns mamma på 24 år som undrar om du kan rekomendera den typen av diet som annelie? jag ammar eller ska jag vänta? vad rekomenderar du till mig. Jag följer alla program och känner igen mig. Jag vill verkligen gå ner i vikt. Var finns gojibär att köpa och alla dom andra produkterna du nämde på tv “du är vad du äter”. Jag hoppas verkligen på ett svar. Mvh Florida

Sorry, the comment form is closed at this time.