May 302011
 

Vad är Ayur Veda?

Ayur Veda är livets vetenskap och betyder kunskapen om livet.
Ayur Veda beskriver människan som en helhet, sammansatt av många egenskaper. Varje individ har sina speciella utmärkande egenskaper vilket formar just din personlighet.

Ayur veda känner till och beskriver ett antal olika kroppstyper eller konstitutioner. Var och en har sina specifika särdrag, kvaliteter och kännetecken, så även du.

Ayur kommer från ordet ayus som betyder livet och Veda betyder vetenskap. Det handlar om läran om hela livet. Ayur Veda är en urgammal visdom om liv och hälsa. Den har använts i tusentals år och kunskapen är lika sanna och effektiv idag som för tusentals år sedan. Kunskaperna baseras på naturen och de universella rytmer  som vi alla är underställda. Principerna presenteras på ett enkelt och naturligt sätt som även ett barn kan förstå.

Genom att förstå Ayur Veda kan du upptäcka dig själv ur ett nytt perspektiv.
Ayur Veda är för till för alla. Det fungerar för dig kommit i obalans men framför allt är den till för dig som vill hålla dig frisk och arbeta preventivt, förebyggande med din hälsa. Ayur Veda stärker det friska och motverkar därigenom det sjuka. Ayur Veda talar om hur du kan utvecklas till en stark och balanserad individ så att du kan skapa ett friskare och rikare liv på alla plan, fysiskt, mentalt och andligt.

Med Ayur Veda får du enkla, naturliga egenvårds- och utvecklingsprogram.

 

Lär dig om Ayur Veda och lär dig om dig själv.

Ta ansvar för – och skapa din egen hälsa med hjälp av Ayur Veda

 • Varför reagerar vissa med oro vid stress när andra blir aggressiva?
 • Varför kan en del äta vad som helst  nästa obegränsat och “fel” utan att gå upp i vikt, medan andra går upp i vikt bara dom tittar på en kanelbulle och fast dom ständigt bantar?

Allt handlar om din kroppstyp och dina särdrag
Våra olikheter kan verka slumpartade. Detta är fel då allt styrs helt av vår genetik, vårt DNA och därmed den personlighetstyp vi har blivit födda med. Denna ändrar sig inte under vår livstid så det är säkrast att vi lär oss hantera detta fakta. Vi är alla en del av ett enkelt och intressant mönster som finns i hela naturen. När du förstår detta mönster, har du också nyckeln till att själv skapa din egen hälsa och ditt eget välbefinnande.

Ayur Veda ger dig på ett enkelt sätt förståelse för samspelet mellan människan och naturen, samt mellan det fysiska och det andliga.

 

Ayur Veda test

Testa och se vilken personlighet som stämmer bäst in på dig!!

Vata, Pitta eller Kapha
Det finns inget i universum som inte kan beskrivas med kvaliteterna Vata, Pitta eller Kapha.

Vata, Pitta, Kapha är tre begrepp som återkommer i Ayur Veda, Det handlar om tre olika grundkvaliteter som vi alla äger mer eller mindre av. En kvalitet kommer oftast att vara dominant och det är den som styr din personlighet. Du kan se de tre olika dosorna som de kallas, som tre naturkrafter eller energiformer. De reglerar alla egenskaper och funktioner både i din kropp och i resten av universum. Det är viktigt att förstå att vi alla är en blandning av de tre olika personlighetstyperna där en oftast kommer att vara dominant. Genom vårt Ayur Veda test kan du ta reda på vem du är.

Du hittar vårt Ayur Veda test här.

Ha en bra dag!

Kram Anna

Rekommendera detta till någon annan
 • Facebook
 • Pusha
 • Bloggy
 • TwitThis
 • Google
 • Live
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!
 • Yahoo! Buzz

  One Response to “Ayur Veda – Livets Vetenskap”

 1. Om man nu får flest på Pitta, vad skall man då tänka på?

Sorry, the comment form is closed at this time.